Glada Änkan på Kungliga Operan i Stockholm, bilder

Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Marianne Hellgren Stykov i rollen som Veronica.

På Kungliga Operan i Stockholm ska Glada änkan sättas upp. Den pressade operachefen behöver en succé och knyter en firad operadiva och en mörksint, kompromisslös regissör till uppsättningen. En tonårsromans blossar upp på nytt och ett konkurrerande produktionsbolag lurar i vassen…

I en uppsluppen publiksuccé i tretakt, fritt efter originalet, ser vi Henrik Dorsin som operachef och hovsångerskan Elin Rombo som ”Glada änkan”. Regissören Ole Anders Tandberg har tillsammans med Henrik Dorsin skapat en änka för vår tid. Alla sjunger på svenska! Glada änkan är Franz Leh.rs mest berömda verk och har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som Viljasången, Då går jag till Maxim och Änkevalsen.

Recension i Kulturbloggen.com

Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Elin Rombo i rollen som Hanna Glawari.
Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Elin Rombo i rollen som Hanna Glawari, Joel Annmo som Carl Å Adamsson och Kungliga Operans kör.
Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Elin Rombo i rollen som Hanna Glawari och Jeremy Carpenter som Danilo Danilovitsch.
Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Klas Hedlund i rollen som Leif ”Fisken” Hermansson.
Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Jeremy Carpenter i rollen som Danilo Danilovitsch och Kungliga Operans kör.
Operetten Glada Änkan på Kungliga Operan 2017. På bilden; Marianne Hellgren Stykov i rollen som Veronica, Opera VD:s hustru.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *